Welkom bij de Project RI&E van ArboTechniek

Met dit instrument maakt u een RI&E voor alle werkzaamheden die uw medewerkers buiten de deur doen. Het is dus een aanvulling op de Bedrijfs-RIE. Samen vormen ze de RI&E voor uw bedrijf.

RI&E instrument gemaakt. Met de project-RI&E brengt u de risico’s in kaart en geeft u aan hoe u in het project zorgt voor veiligheid en gezond werken. Niet alleen bij projecten waar de opdrachtgever dit vraagt (V&G-plan) maar ook voor ander (eigen) werk dat u op locatie doet. Aan het einde krijgt u een document met een overzicht van de risico’s en de maatregelen waar u op het project rekening mee gaat houden.

Voor elke vergelijkbaar type project of werk stelt u eenmalig een standaard-project RIE op. Misschien kunt u dus toe met één project-RI&E, misschien heeft u er meer nodig. Bij afwijkende projecten of bij unieke projecten waarvan het type werk en de risico’s niet passen binnen de standaard die u heeft, maakt u een nieuwe project-RI&E

Wat zit er in het instrument?


Allereerst beantwoordt u een paar algemene vragen. Werkt u samen met anderen aan een project? Of juist als enige partij? Zo komt u direct bij de juiste vragenlijst voor elk project: de project-RI&E.

Met behulp van deze vragenlijst bekijkt u of een bepaald risico in het project te verwachten is. Vervolgens kunt u de door u gekozen noodzakelijke maatregelen aangeven en kunt u vervolgens een overzicht printen met de maatregelen voor dit project.

TIP: Gebruik de handleiding als u de RI&E voor het eerst maakt: zo raakt u sneller vertrouwd met het instrument. 

VCA


De RI&E van ArboTechniek is gebaseerd op de Arbowet. VCA stelt specifieke eisen aan het arbobeleid en ook hoe u de project-RI&E invult. VCA-bedrijven moeten de eisen van VCA goed in de gaten houden: de RI&E van ArboTechniek dekt niet alle aspecten van VCA af. Raadpleeg uw VCA handleiding.

Aan de slag


Om de project RI&E te gebruiken heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord (account) nodig.

Let op: als anderen binnen uw bedrijf ook gebruik maken van het instrument, dan kan ieder apart een account kiezen of u kunt gezamenlijk op één account werken. Samen op één account betekent dat iedereen overal bij kan (het wachtwoord kent!) en dat u overzicht heeft over het gehele bedrijf (alle project RI&E’s komen dan in één lijst te staan). Handig als u RI&E’s wilt delen.

Om te starten maakt u een account aan, waarbij u eerst informatie invult zoals de naam van het bedrijf en het adres. Let op: deze gegevens staan straks in de project RI&E als adres en contactpersoon van het bedrijf! U kunt wel bij ieder project ook een aparte projectverantwoordelijke en zijn contactgegevens opgeven.

Als u het account heeft aangemaakt, kunt u de gebruikersnaam en het wachtwoord steeds weer gebruiken om in het instrument te komen.

Voor verdere uitleg over het instrument kunt u gebruik maken van de handleiding, die u aantreft na het inloggen. 

Hulp


Heeft u inhoudelijke vragen of suggesties  of vragen over de technische werking: stuur dan een mail naar info@arbotechniek.nl.

Instrumenten ArboTechniek


De Bedrijfs-RIE en de Project-RIE worden u aangeboden door Arbotechniek, een samenwerkingsverband van vakbonden en werkgeversorganisaties in de branche. Beide instrumenten kunt u kosteloos gebruiken. De branche-RI&E ArboTechniek maakt gebruik van de kennis en know how die in de sector aanwezig is rond veilig en gezond werken, zoals bijvoorbeeld vastgelegd is in de diverse Arbocatalogi voor de installatie- en isolatiebranche en het Blauwe Boekje van Techniek Nederland VNI.